Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΗ

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΗ

ΥΛΙΚΑ

2κουπες ρυζι καρολινα
1 ματσακι φρεσκα κρεμμυδακια
1  μεγαλο ξερο κρεμμυδι
1/2 ματσακι ανηθο
λιγο δυοσμο(προεραιτικα)
τον χυμο απο 1-2 λεμονια
αλατι πιππερι ελαιολαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενουμε το ρυζι μας και το στραγγιζουμε, ριχνουμε ολα μας τα υλικα σε ενα ταπερ και ανακατευουμε να ενωθουν καλα.
Αφου ζεματισουμε και στραγγισουμε τα κληματοφυλλα μας , γεμιζουμε το καθενα με μια δυο κουταλιες το γλυκου απο την γεμιση και τα τυλιγουμε.
 Στρωνουμε στον πατο της κατσαρολας μας μια σειρα με χοντροκομμενες ροδελες καροτου και απο πανω αραδιαζουμε τους σαρμαδες μας, σε δυο, τρεις η και τεσσερις στρωσεις, τη μια πανω στην αλλη.Προσθετουμε τρεις κουπες νερο, αλατι, πιπερι και λαδι, τοποθετουμε πανω τους αναποδα ενα πιατο και τους αφηνουμε να σιγοβρασουν με σκεπασμενη την κατσαρολα.

                     ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου