Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
               
ΥΛΙΚΑ



1  κομματι σπαλα χοιρινη η μπριζολα χοιρινη χωρις κοκκαλο
 2 μεγαλα κρεμμυδια
 2 καροτα
σκορδο
 1 ποτηρακι του κρασιου ρετσινα η ασπρο κρασι
 χυμο απο 1-2 πορτοκαλια
Λαδι -αλατι - πιπερι            


 Πατατες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αφου πλυνουμε το κρεας μας και το αφησουμε ν στραγγισει , το κανουμε μαχαιριες και μπηγουμε μεσα  αλατοπιπερομενα κομματια σκορδου .Ριχνουμε μεσα στην γαστρα μας ελαιολαδο , κοβουμε τα κρεμμυδια μας και τα καροτα μας και τα βαζουμε στον πατο, απο πανω βαζουμε το κρεας μας, ριχνουμε το κρασι   και τον χυμο   μας, αλατοπιπερονουμε , ριχνουμε και ενα ποτηρι νερο και το βαζουμε στο φουρνο.Μετα απο μια ωραβγαζουμε την γαστρα μας, γυρναμε το κρεας απο την αλλη μερια και βαζουμε  ολογυρα αλατοπιπερομενες πατατες, αν χρειαστη προσθετουμε λιγο νερο ακομα.Σκεπαζουμε παλι την γαστρα μας και την βαζουμε παλι στο φουρνο για μιαμιση ωρα περιπου
.Αν το κρεας μας ειναι περισσοτερο απο 1500 γρ , προσθετουμε τις πατατες μαςμετα απο μιαμιση ωρα.  Η γευση τοσο του κρεατος οσο και της πατατας θα σας ξετρελανη . Για τη σαλτσα δε, ολα τα λεφτα.
   
                   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου